David Beckham sexsvettas på en träbåt i Rio Negro-floden.

 
 
Fotbollen har varit hans liv de senaste 20 åren. Han har blivit hyllad, upphöjd och gudomlig. Allsmäktig. Han har magrutorna alla män vill ha och famnen alla kvinnor vill vara i. Han har en snygg fru, fint hus, söta barn och cash cash cash. Men så plötsligt tar karriären slut och han inser att han inte vet vem han är. Det var längesedan han gått på en gata utan paparazzifotografer lurande i buskarna och sin stab hack i häl. Han vill lära känna sig själv. Komma på vem han är. Vem är han egentligen? När han inte har fotbollen? Vad ska han göra nu?
 
Jo, han ska åka till regnskogen! Till Amazonas och Brasilien. Spela fotboll med de fattiga barnen i Favelan i Rio och sexsvettas på en träbåt i Rio Negro-floden. Vara där ingen känner igen honom. Så att han får känna sig som EN VANLIG människa. Det är så jobbigt att bli uppmärksammad överallt. Att folk kräver något av en.
 
Kasta in tre snygga brittiska kompisar och tre hojar också. Snabbt åker de över de leriga vägarna i skogarna och svettas så att de vita t-shirtarna smiter åt över de perfekta magmusklerna. När han tar av sig hjälmen så är näsan svart av smuts. Smuts på det där sexiga viset. Håret är lagom fett och han drar med handen genom det hela tiden när han pratar. Skäggväxten är perfekt ruffig och hans monolgoger vandrar hela tiden på gränsen mellan smörigt melankoliska och skavande kaxigt. Han svävar ut i tankar om sitt kändisskap och kärleken till sin familj medan han torkar leran ur mungiporna. Och så ler han, det bländvita leendet innan han hoppar av sin moppe och med breda ben går bort till ett föl och räcker ut ett grässtrå mot dess mule. Och någonstans mellan sina utlägg om hur han för första gången kan andas fritt och verkligen verkligen TÄNKA KLART så ser han en ankfamilj som svassar förbi och börjar drömma om hur de små ankungarna påminner honom om sina egna barn och ankmamman om sin älskade Victoria. Victoria och barnen som väntar på honom när han sedan kommer hem till sin lyxvilla i London. Familjen som han försummat då han ville vara en fotbollsstjärna i Milan. Men nu vet han bättre. NU ser han klart. 
 
 
 
 
Förlåt, jag kan inte låta bli att vara ironisk. Men Beckham i Brasilien var ju bara bland det löjligaste jag sett. På väldigt många olika plan. Gaaaaaah. Och då har jag inte ens gjort en imperialistisk analys av hans besök i yanomami-byn. (PK-pretto-tjej) Måste jag avslöja att jag lider av tristess just nu eftersom jag ägnade en och en halv timme åt att glo på detta en fin sommarkväll som den här? 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Håller helt med! Också bland det löjligaste jag har sett!

Den 2014-06-11 klockan 10:46:04
FrökenTV, bloggen om tv och film skriver:

bara sett någon minut av det, haha

Den 2014-06-16 klockan 13:06:32
URL: http://efji.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0