Förändring-hen!

 
Det håller på att ske lite förändringar här på bloggen och denna förändring innefattar den fantastiska illustrationen ovan. Som är gjord av den bästa illustratören i världen, Annika Bäckström! 
 
 
 
 
 
Häng kvar för att skåda! 
 
 
 

Kommentarer
Daniella 🌙 skriver:

Spännande!

Den 2014-05-05 klockan 20:54:24
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
fanny darling skriver:

åh vilken underbar bild! ser fram emot bloggförändring-hen!

Den 2014-05-06 klockan 11:22:34
URL: http://fannydarling.devote.se
Jennifer skriver:

Alltså, bästa headern!!!

Svar: <3 Visst är den fin!!
.

Den 2014-05-06 klockan 17:57:35
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Ida skriver:

Älskar din blogg :)

Önskar jag kunde få till det sådär snyggt med stjal, men mitt hår är så tunt och glatt att vad jag än försöker bara ramlar av :P Oh well

Jag är ganska 'ny' i det här med feminism, har börjat upptäcka mer och mer hur jag blir diskriminerad som kvinna. Läser mycket bloggar och litteratur om feminism nu och en sak som slår mig är att det känns som att det går så himla himla sakta framåt. När jag är inne på mina favoritbloggar så känns det oftast bra och positivt och som att saker kommer att förändras. Men sen går man utanför dörren, eller slår på TVn. Och inser att patriarkatet är starkare än någonsin :( Alla populära filmer, TV serier, musik, tidningar etc etc är så förtryckande mot kvinnor. Och jag upplever dessutom att många kvinnor i min omgivning, vänner, familj börjar arbeta emot feminismen snarare än med. Nu bor jag inte i Sverige så det är kanske bättre där. Fler och fler blir hemmafruar, fler och fler gör sitt absolut bästa att se till att deras döttrar inte ifrågasätter patriarkatet. Dem lär dem bara att vara små söta prinsessor. Jag vet inte varför jag lämnar den här kommentaren, är i behov av lite pepp kanske. Jag är gravid med en liten flicka och när jag tänker på hur hennes framtid kommer se ut så oroar jag mig så att allt kommer vara precis som nu.

Svar: Hej Ida! Vad fint att du skriver, jag blir bara glad. Jag håller med dig om att feminismen på sina håll verkligen lyser med sin frånvaro. Men under de senaste åren har det också hänt SÅ mycket positivt. Fi går framåt i opinionsmätningarna och de flesta riksdagspartier säger sig kunna samarbeta med dem samt att deras framfart tvingar dem att läsa på om feminism och antirasism. Därför ser jag ljust på framtiden. Bara det att du upptäckt feminismen och gör noteringar i din vardag är ju positivt! Jag väljer att se det positiva och försöker låta bli att se det mörka. Jag vet att det finns där men så kommer det alltid att vara. Nu peppar vi varandra och krossar patriarkatet tillsammans! <3
.

Den 2014-05-06 klockan 18:37:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0