Nu kavlar vi upp armarna och börjar älska.

 
Jag vaknade upp av att det var helt tyst utanför mitt fönster. Suset från tvärbanan närmade sig. Försvann. Och så gick larmet på en bil. Domedagskänslan i magen. 
 
Jag drog täcket över huvudet och låg kvar där till klockan tolv. Sedan hasade jag mig upp. Gick in i köket och möttes av en explosion. En diskexplosion alltså. Jag stod en stund och bara tittade på röran. Sedan kavlade jag upp ärmarna och diskade som om livet stod på spel. 
 
 
Jag ska inte skriva så mycket mer. För jag tror ni som läser känner samma sak som jag. Här kommer istället tre bilder/klipp som får mig att orka kämpa vidare: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom ihåg. Den som flyr har inget val, ingen människa är illegal. Nu kavlar vi upp ärmarna och börjar älska. Kampen fortsätter. Rasismen ska krossas. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
elise skriver:

exakt vad vi måste göra. tack för the knife-peppen, den behövdes.

Den 2014-09-15 klockan 16:03:22
URL: http://instagram.com/edawareness
Wilda skriver:

precis så. tack. speciellt för listan, som är så viktig att bli påmind om hur medveten jag än kan tycka att jag är ibland <3

Den 2014-09-15 klockan 16:36:16
URL: http://reaktionista.wordpress.com
Daniella 🌙 skriver:

<3

Den 2014-09-15 klockan 20:56:29
URL: http://daniellachanelle.se/
fridanygard.blo.gg skriver:

Du är så himla KLOK! Nu kör vi, om och om igen och sen kör vi på lite till!

Den 2014-09-15 klockan 22:44:53
URL: http://fridanygard.blo.gg/
Emma skriver:

Hej Emelie,

vill bara säga att jag tycker din blogg och du är så himla bra!

Feministiska hälsningar från Berlin,
Emma

Den 2014-09-20 klockan 15:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0